Wat zijn de 4 stappen om het juiste schoonmaakbedrijf voor je situatie te vinden?

Heb je besloten om het schoonmaakwerk van je kantoor uit te besteden aan een professioneel schoonmaakbedrijf, dan is het essentieel om een bedrijf te vinden die past bij je situatie, je wensen en je budget. Ga door met het lezen van de tekst hieronder als je wilt weten wat de 4 stappen zijn die je moet nemen als je het juiste schoonmaakbedrijf voor je situatie wilt vinden.

Stap 1: Bepaal je eisen voor het inschakelen van een schoonmaakbedrijf

De allereerste stap die je moet nemen als je van plan bent om een professioneel bedrijf in te schakelen is het stellen van een eisenlijst omtrent het inhuren van een schoonmaakbedrijf. Bepaal wat het bedrijf precies moet gaan schoonmaken, wat de frequentie moet zijn van de schoonmaak en hoeveel personeel je nodig hebt voor een goede schoonmaakbeurt. Daarnaast moet je ook nagaan of je het belangrijk vindt dat het bedrijf milieuvriendelijk schoonmaakt en gecertificeerd is.

Stap 2: Bepaal je schoonmaakbudget en vergelijk offertes

Bepaal hoeveel je moet gaan uitgeven als je het schoonmaak van je kantoor gaat uitbesteden aan een expert en ga na je beschikbaar budget is. De kosten voor kantoorschoonmaak variƫren enorm afhankelijk van welk bedrijf je inschakelt, de omvang van de ruimte en je eisen omtrent de gebruikte materialen tijdens de schoonmaak. Wil je verzekerd zijn van de beste prijs? Dan is het verstandig om meerdere offertes op te vragen zodat je een vergelijking kunt maken. Zo maak je een weloverwogen keuze tussen de beste opties voor je situatie.

Stap 3: Kies voor kwaliteit en vraag om advies

Ga na in hoeverre het schoonmaakbedrijf gecertificeerd is. Er zijn namelijk verschillende certificaten die aangeven dat je kiest voor een betrouwbaar bedrijf die topkwaliteit biedt. Denk bijvoorbeeld aan certificaten voor scholing van het personeel, certificaten voor verantwoord werken en aan een Verklaring Omtrent het Gedrag van het personeel voor momenten dat je het kantoor uit moet en het schoonmaakpersoneel alleen achter moet blijven in het pand. Daarnaast is het ook slim om referenties na te vragen en om deze eerst te controleren, om op zoek te gaan naar reviews of beoordelingen van andere klanten van het bedrijf online en om te vragen om deskundig advies. Schoonmaakbedrijven kunnen je namelijk ook van professioneel advies voorzien als je met vragen zit over de schoonmaak van je kantoor. 

Stap 4: Neem contact op met het schoonmaakbedrijf 

Neem vervolgens contact op met de onderneming, maak kennis met het juiste contactpersoon en draag zorg voor het maken van duidelijke afspraken met elkaar.  Leg deze afspraken contractueel vast en voer eventueel een oriĆ«nterend gesprek om persoonlijk kennis te maken met elkaar en om na te gaan in hoeverre de samenwerking met het schoonmaakbedrijf werkt. Spreek ten slotte ook zo duidelijk. Mogelijk af wat de frequentie is van de werkzaamheden, welke taken er precies uitgevoerd moeten worden en welke schoonmaakmiddelen er wel en niet gebruikt mogen worden tijdens kantoorschoonmaak.