Een lening oversluiten: Ga voor betere tarieven

Ben jij al bekend met een lening oversluiten? Door te weten waar je op moet letten kun je er namelijk voor zorgen dat het jou veel voordelen op gaat leveren. Het oversluiten van leningen geeft jou daarbij meer overzicht in de financiĆ«n, wat weer rust met zich meebrengt. Er zijn een groot aantal kredietverstrekkers die de oversluiting mogelijk maken. Een van de verstrekkers die daarbij niet over het hoofd gezien mag worden is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar wat houdt een oversluiting precies in en waar kun je allemaal rekening mee houden? Onderstaande informatie legt uit. 

Een lening oversluiten voor een betaalverplichting 

Een lening oversluiten is een manier van een lening aanvragen, waarbij je meerdere lopende leningen bij een kredietverstrekker onderbrengt. Als je meerdere betalingsafspraken hebt staan kan het namelijk zijn dat je het overzicht kwijtraakt. Het gevolg is vaak dat je de betaling over het hoofd ziet, waardoor er weer een boete bij komt. Dit kan jou al snel extra geldbedragen gaan kosten en dit wil je te allen tijde voorkomen. Bij een oversluiting ga je een betaalverplichting aan bij een kredietverstrekker, waardoor je een vast bedrag per maand gaat betalen bij een bepaald bedrijf. 

Slechts een keer rente betalen 

Een lening oversluiten wordt ook vaak gedaan om te profiteren van betere tarieven. Iedere kredietverstrekker hanteert namelijk zijn eigen rentepercentages. Als je de rentes bij elkaar optelt voor de verschillende leningen kom je erachter dat je een flink bedrag extra betaalt. Door bij slechts een kredietmaatschappij een lening aan te gaan, betaal je ook maar een keer de rente over dit bedrag. Dit kan de kosten op de langere termijn flink drukken. Aan het einde van de looptijd ben je aanzienlijk minder geld kwijt voor de leningen en houd je wellicht nog meer geld over. 

Het doel van de lening aangeven 

Je kunt een lening oversluiten door een aanvraag in te dienen bij een kredietmaatschappij voor een nieuwe lening. Je vult alle gegevens in en geeft het doel aan van de lening. Hier zie je staan dat je voor het oversluiten kunt kiezen. Het is dan wel van belang dat je het exacte bedrag van jouw openstaande leningen aanvraagt. Een hoger bedrag zal in veel gevallen niet goedgekeurd worden. Dien de aanvraag daarom altijd zorgvuldig in, zodat deze niet afgekeurd kan worden. Je levert de gevraagde documenten in en krijgt binnen een korte tijd het verlossende antwoord. 

De voorwaarden doornemen 

Houdt er bij een lening oversluiten wel rekening mee dat er kredietverstrekkers zijn die een boete hanteren voor de overstap. Of jouw kredietverstrekkers dit doen, staat in de algemene voorwaarden van jouw lening. Het is daarom altijd aan te raden om deze ook door te nemen, zodat je weet of je de boete ook op moet vangen bij de aanvraag van een bepaald bedrag. Je weet dan precies waar je aan toe bent bij geld lenen en kunt ervoor zorgen dat je het overzicht over jouw financiĆ«n weer kunt herpakken. De voorbereiding zal jou daarbij helpen.