Bakfiets fietsverzekering afsluiten, een slimme zet!

Je hebt geïnvesteerd in een mooie bakfiets. Een bakfiets is vrij prijzig, maar je hebt er enorm veel profijt van. Of je nu spullen moet vervoeren, je kinderen naar school brengt of de boodschappen ermee doet. Daarom is het nog belangrijker om je bakfiets te verzekeren. In onze blog vertellen we meer over de bakfiets en waarom een bakfiets fietsverzekering afsluiten een slimme zet is!

Wat is een bakfiets?

Een bakfiets zie je steeds vaker in het straatbeeld en dat is ook niet zo vreemd. Vroeger waren bakfietsen groot en onhandig en kon je ze vrijwel nergens kwijt. Maar de technologie heeft in al die jaren niet stilgestaan. Je hebt nu mooie stijlvolle bakfietsen die niet meer enorm zijn, maar wel voldoende ruimte bieden zodat je spullen, de boodschappen en zelfs je kinderen en huisdieren kunt vervoeren. Daarom is de bakfiets ook weer helemaal terug van weggeweest! Wel is het handig om er een bakfiets fietsverzekering bij te nemen.

Dat is pech, bakfiets weg!

Niemand vraagt erom dat zijn splinternieuwe bakfiets gestolen wordt, maar op jaarbasis worden er ontzettend veel bakfietsen en elektrische bakfietsen gestolen! Je moet er toch niet aan denken dat jouw bakfiets ongevraagd wordt meegenomen en wordt verhandeld. Met een bakfiets fietsverzekering kun je bij jezelf een beetje zorgen wegnemen, want je bent dan verzekerd en dan hoef je niet opnieuw een forse investering te doen om weer van een bakfiets te kunnen genieten. Natuurlijk is het nog steeds niet leuk dat je bakfiets gestolen is, maar met een verzekering krijg je het volledige aankoopbedrag of een deel van de waarde van de bakfiets uitgekeerd. 

Fietsaccessoires en accu verzekerd tegen diefstal

Ook je fietsaccessoires en de accu van de elektrische bakfiets kun je laten verzekeren en dat geeft ook meer rust. Dit zijn eveneens prijzige onderdelen die je niet graag wilt vervangen. Met een bakfiets verzekering krijg je het volledige aankoopbedrag of een deel van de dagwaarde van de accessoires en de accu uitgekeerd als deze worden gestolen. Dat geeft toch iets meer rust en je komt ook niet voor enorme kosten te staan als het fout gaat.

Bakfiets fietsverzekering tegen schade en vandalisme

Een ongeluk zit een in een klein hoekje en het is heel vervelend als er schade aan je bakfiets is wanneer je bent gevallen of bent aangereden. Nu komt je eigen gezondheid natuurlijk op de eerste plek, maar onvoorziene kosten door reparaties zijn ook niet leuk. Daarom is het slim om een bakfiets fietsverzekering af te sluiten, want dan kun je relatief goedkoop de schades aan je bakfiets of elektrische bakfiets laten repareren.

Daarnaast zijn bakfietsen ook het doelwit van vandalen. Die er een sport van maken om een geparkeerde bakfiets toe te takelen. Dit zijn vervelende situaties die je het liefst wilt voorkomen. Maar je kunt moeilijk de bakfiets 24 uur per dag en 7 dagen in de week in de gaten houden. Met een bakfiets fietsverzekering ben je in ieder geval verzekerd tegen vandalisme. Mocht er een reparatie nodig zijn of moeten er onderdelen vervangen worden, dan kun je dit relatief goedkoop laten doen.

Met een bakfiets fietsverzekering kom je altijd thuis

Een bakfiets is enorm handig en zelfs handiger dan een boodschappenautootje. Maar evenals een auto kan ook een bakfiets je in de steek laten. Hoe krijg je de bakfiets dan bij een fietsenmaker? En als je iets verder van hoe huis bent, hoe kom je dan veilig thuis? Met de bakfiets fietsverzekering kom je altijd thuis! Met of zonder fiets. Je wordt opgehaald en thuisgebracht terwijl de fiets ook wordt meegenomen. En je kunt deze bij een erkende fietsenmaker laten afleveren als je dat wenst.