De vele mogelijkheden van pennen

Tegenwoordig leven we behoorlijk digitaal; op het werk zitten we achter de computer, studeren doen we achter een laptop en berichtjes sturen we via de telefoon. Hoe fijn is het dat we af en toe dan eens met een pen schrijven! En dat doen we ongemerkt nog best vaak; even snel een boodschappenbriefje schrijven of even wat noteren, met een pen en papier is dat snel gedaan. Pennen zijn enorm divers. Zo kun je bijvoorbeeld voor jezelf een fijne pen kopen of een gegraveerde pen cadeau doen. Met daarbij ook nog eens lederwaren, zoals een pen etui, geef je een bijzonder cadeau.

Waarom een pen zo bijzonder is

Een pen biedt vele voordelen, zowel voor jezelf, als voor een ander indien je deze cadeau wilt doen. Het grootste voordeel van een mooie en fijne pen is dat je gestimuleerd wordt om te schrijven. Door te schrijven kun je informatie veel beter onthouden dan typen, omdat meer gebieden in de hersenen geactiveerd worden. Een pen is daarmee dus ideaal voor een student of drukke zakenman- of vrouw. Daarnaast kun je een pen ook helemaal naar eigen wens kiezen. Zo kun je hem bijvoorbeeld ook laten graveren met je eigen naam.

Bekende merken in de wereld van pennen

Een aantal merken pennen zijn al lang op de markt en bieden goede merken pennen. Met een pen van deze merken zit je dus altijd goed. Neem bijvoorbeeld de Parker pen. Parker pennen bestaan al sinds 1888. Pennen van Parker komen in verschillende varianten voor, bijvoorbeeld de Parker vector, jotter of urban. Mocht je niet kunnen kiezen, dan kun je ook altijd voor een Parker pennenset kiezen. Natuurlijk zijn er ook veel meer goede merken pennen. Ook pennen van bijvoorbeeld Waterman, Cross of MontBlanc zijn een goede keuze.

Soorten pennen

Er zijn verschillende soorten pennen verkrijgbaar, met ieder zijn eigen kenmerken. De meest gebruikte pen is de balpen, waarbij de inkt over een balletje wordt uitgesmeerd. Een balpen is goed geschikt voor alledaags gebruikt en voor vele soorten papier. De meest klassieke pen is echter de vulpen, een pen met een inktreservoir. Met een vulpen bereik je een mooier en egaler resultaat dan met een balpen. Wel is het risico groter dat je vlekken maakt. Tot slot is ook een gelroller een leuke optie. Een gelroller is een soort combinatie tussen een vulpen en balpen. Een gelroller gebruikt een ander soort inkt, waardoor het zo eenvoudig in gebruik is als een balpen, maar de kwaliteit heeft van een vulpen.

Extra attributen die je pen compleet maken

Natuurlijk is het belangrijkste onderdeel wanneer je wilt schrijven een pen. Echter heb je vaak nog een paar extra benodigdheden nodig. Voor een vulpen zul je ook nog een vulling aan moeten schaffen, zodat je je vulpen kan blijven bijvullen. Verder bestaan er ook inktpatronen waarmee je een balpen kunt navullen, waardoor je de balpen dus niet weg hoeft te gooien wanneer deze leeg is. Als je meerdere pennen hebt, is het tot slot ook prettig om deze netjes op te bergen. Hiervoor is een pen etui goed geschikt.