10 voordelen van flexplekken

De opkomst van flexplekken is een goed teken. Het betekent dat velen ervoor kiezen om vanuit een professionele ruimte te werken, maar de overheadkosten vermijden, meer bereid zijn om te netwerken en samen te werken, en veel ondernemingen kiezen er nu voor om vanuit een agile coworking space te werken, omdat die bedrijfsruimte te huur aanbiedt die kosteneffectiever is dan een echte kantoorruimte.

Een coworkingruimte biedt niet alleen een plek om te werken, maar biedt ook extra voordelen die exclusief zijn voor de leden van die ruimte. Maar voordat je een kantoorruimte huurt bij een coworking-omgeving, moet je uitzoeken wat je precies zoekt. Afleidingen zullen aanwezig zijn, maar het kiezen van de juiste opzet zal de reis vergemakkelijken en de zakelijke omgeving niet aantasten.

Top 10 voordelen van Flexplekken

Netwerken

Flexplekken vergroot de kans om gelijkgestemden te ontmoeten is een geweldige stimulans voor je bedrijfsontwikkeling. Je krijgt interactie met mensen uit verschillende bedrijfstakken en sectoren. Het bevordert alleen het gemeenschapsgevoel, maar de interactie met goed presterende individuen zal ook je eigen zelfvertrouwen vergroten en deuren openen om je dienstverlening te verbeteren.

Professioneel adres

Flexplekken zijn centraal gelegen in een stad, dicht genoeg bij openbaar vervoer en restaurants, en ook handig voor leden om vanuit te werken. Als bedrijfseigenaar geeft werken vanuit huis of een café misschien niet de juiste boodschap af aan je potentiële klanten, dus biedt een coworkingruimte niet alleen een professionele ruimte, maar ook speciale vergaderzalen, cafetaria en koffiezones om je te helpen beter te netwerken.

Je plek vinden

In een gedeelde ruimte kun je je verplaatsen om de beste plekken voor jezelf te vinden. Op verschillende momenten van de dag kan je stemming anders zijn en het veranderen van plek kan je productiviteit verbeteren. Door te experimenteren met verschillende hoeken op het werk, vind je de beste plekken voor jezelf. Coworking space is geweldig voor mensen die graag bewegen tijdens het werken.

Geweldige aanbiedingen en kortingen

Werken vanuit een gedeelde kantoorruimte heeft allerlei voordelen. Dergelijke flexplekken bieden veel kortingen aan leden. Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen maak er optimaal gebruik van. Dergelijke aanbiedingen en kortingen worden verstrekt om het leven van een lid in de coworkingruimte aangenaam te maken en de balans tussen werk en privé te verbeteren.

Woon evenementen bij

Veel flexplekken doen veel moeite om evenementen te organiseren. Neem actief deel aan dergelijke evenementen. Het helpt je niet alleen om nieuwe dingen te leren, maar biedt ook de gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen om te gaan. Evenementen in co-sharing ruimte is een geweldige manier om te socialiseren en te interageren met medeleden die toekomstige samenwerkingen mogelijk maken. Dit gaat naar het eerste punt van netwerken; het bijwonen van evenementen opent netwerkkanalen en een kans op nieuwe ideeën en nieuwe klanten.

Productiviteit verbeteren

Ongeveer 68% van de mensen vindt dat ze zich beter kunnen concentreren als ze in een coworkingruimte werken. Als je liever buiten kantoor werkt maar toch in een professionele zone, zal het huren van een bedrijfsruimte van een coworking site je concentratieniveau verbeteren. Plus de extra voordelen die een coworkingruimte biedt wegen altijd op tegen de kosten.

Flexibiliteit

Coworking gaat over flexibel zijn. Kies de dag en het tijdstip waarop je werkt en ga erheen, zo eenvoudig is het! Kantoorruimte huren bij een agile werkplek biedt je de kans om je eigen dag in handen te nemen zonder het gedoe van een eigen kantoor. Het is eigenlijk een sleutel minder om je zorgen over te maken!

Verlaag de operationele kosten

Voor kleine ondernemers lijkt het hebben van een eigen kantoorruimte misschien duur, maar in een coworkingruimte wegen de voordelen van het gebruik van gedeelde voorzieningen zwaarder dan de kosten. Ondernemers kunnen in deze ruimtes werken zonder zich zorgen te hoeven maken over algemene kosten als internet, elektriciteit, het onderhoud van kantoorapparatuur, het aanvullen van kopjes, thee en koffie, om er maar een paar te noemen.

Plaats om te leren

De werkomgeving in een coworking kantoorruimte maakt interactie mogelijk met mensen met een andere mentaliteit, vaardigheden en kennis. Dit kan iemands perspectief verbeteren en biedt een leermogelijkheid om zichzelf bij te scholen of zijn eigen productiviteit te verbeteren.

Geestelijk welzijn

Werken in een gedeelde kantoorruimte is een manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je eigen netwerk te vergroten. Dit helpt bij het vermijden van eenzaamheid, het verbeteren van interpersoonlijke vaardigheden, en veel flexplekken bieden ook verschillende zelfverbeterende workshops aan die kunnen helpen bij het verhogen van je productiviteit.

Met alle voordelen van het gebruik van gedeelde kantoorruimte, maken veel bedrijven nu gebruik van dergelijke ruimtes. De probleemloze transactie van het gebruik van zo’n kantoorruimte maakt het een waardige investering voor kleine tot middelgrote ondernemers. Andere voordelen zoals open kantoorruimte, netwerken met gelijkgestemden, zakelijke mogelijkheden zijn enkele factoren die dit een waardige plek maken om te werken.